Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2009 > Okrugli stol posvećen DOBROTI

Okrugli stol posvećen DOBROTI

Premda u današnje vrijeme nije uobičajeno raspravljati o ljudskim vrlinama, u Europskom domu Vukovar je 10. prosinca ove godine održan Okrugli stol na kome je bilo riječi o dobroti. Okrugli stol je održan u čast gospode Nicolasa Slooffa iz Nizozemske, te braće Franje i Petra Moric iz Ilače, koji su izgradili i donirali orgulje u više od dvadeset crkava na prostoru Hrvatske i BiH.

BMP - 293.3 kb
Prof. Lalošević moderira razgovor. Iza njega sjedi gosp. Nicolas Slooff, a ispred, s desne strane stola gosp.Franjo, a s lijeve gosp. Petar Moric
BMP - 293.3 kb
Razgovor o značaju glazbe, posebice sakralne, za jačanje osjećaja zajedništva

Okrugli stol je održan u povodu koludacije novih orgulja u crkvi Gospe Fatimske, u Borovo naselju. O radu i donacijama gospode Slooffa i Braće Moric govorio je prof Miloš Lalošević, pijanista, orguljaš i glazbeni pedagog iz Zagreba, koji je ujedno i moderirao razgovor. Sudionici su imali prigodu vidjeti film o izvanredno kompleksnom tehnološkom procesu gradnje orgulja, kao i galeriju orgulja u crkvama diljem zapadne Europe, koje su proizvedene u tvrtki "Slooff-Orgelbouw".

BMP - 293.3 kb
Sudionici Okruglog stola prate video-zapis o tehnologiji proizvodnje orgulja
BMP - 293.3 kb
Na kraju: razmjena brošura, letaka i posjetnica, uz bio-vegansko posluženje