Početna stranica > AKTIVNOSTI > POSJETE EUROPSKOM DOMU VUKOVAR > Predrag Štromar sa suradnicima u posjeti Vukovaru

Predrag Štromar sa suradnicima u posjeti Vukovaru

Na poziv Europskog doma Vukovar Varaždinski župan, gospodin Predrag Štromar, u pratnji svojih suradnika, gospodina Leonarda Lordeka, savjetnika za obrazovanje i udruge te Marina Vučića, savjetnika za marketing, medije i europske integracije, posjetio je 30. studenog o. g. Grad Vukovar.

BMP - 296.5 kb
Ravnatelj Gimnazije, prof. Josip Prpa pozdravlja goste iz Varaždina
BMP - 296.5 kb
Vukovarski gimnazijalci, budući nositelji razvoja Grada, prate izlaganja gostiju iz Varaždina

Nakon kratkog susreta s predstavnicima EDVU u hotelu «Lav», gospodin Štromar i njegovi suradnici su posjetili nekoliko institucija i udruga u Gradu i upoznali se s njihovim radom. Prema unaprijed dogovorenom programu gosti su prvo posjetili Gimnaziju. Nakon toplih riječi dobrodošlice, koje je gostima uputio ravnatelj Gimnazije, prof. Josip Prpa, gospodin Štoromar je svojim kraćim, nadahnutim izlaganjem o značaju obrazovanja za uspjeh u životu, zainteresirao učenike za nastavak školovanja, posebice u područjima koja su od značaja za razvoj u budućnosti. Dokaz da je gospodin Štromar uspio zainteresirati učenike bila su brojna pitanja, koja su mu nakon izlaganja bila postavljena.

BMP - 296.5 kb
U Europskom domu Vukovar gosti su informirani o radu Udruge
BMP - 296.5 kb
Gosti iz Varaždina s Vukovarskim iskricama

Nakon Gimnazije gosti iz Varaždina su posjetili Vukovarsko srijemsku županiju, gdje su ih primili gospodin Božo Galić župan Vukovarsko srijemske županije i gospodin Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara. U srdačnom razgovoru, koji je vođen u maloj vijećnici palače Srijem, razmijenjene su informacije o trenutnim preokupacijama obje županije, a zatim je dogovoreno intenziviranje suradnje, koja je započeta još 1996. godine potpisivanjem odgovarajućeg sporazuma.

Poslije ručka gosti iz Varaždina su posjetili Europski dom Vukovar, udrugu «Vukovarske iskrice» i Veleučilište «Lavoslav Ružička», nakon čega je gospodin Štromar održao predavanje na tribini Europskog doma Vukovar pod naslovom «Vizija Varaždinske županije - županija najobrazovanijih ljudi u regiji». Nakon održanog predavanja gospodin Štromar je odbio primitu ugovoreni honorar, kojega je poklonio udruzi "Vukovarske iskrice".