Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2009 > Na tribini EDVU predstavljena vizija Varaždinske županije

Na tribini EDVU predstavljena vizija Varaždinske županije

30. studenoga ove godine župan Varaždinske županije, gospodin Predrag Štromar, odražo je predvanje na tribini EDVU pod naslovom “Vizija Varaždinske županije - županija najobrazovanijih ljudi u regiji”.

BMP - 296.5 kb
Gospodin Predrag Štromar govori o viziji Varaždinske županije
BMP - 296.5 kb
Gradonačelnik Željko Sabo, dopredsjednik udruge Vukovarske majke Mirko Kovačić i prof. Zlatko Hegeduš, pročelnik UO za društvene djelatnosti, prate predavanje gospodina Štromara

Govoreći o viziji varaždinske Županije gospodin Štromar je naglasio značaj kadrova kao ključnog čimbenika gospodarskog i društvenog razvoja i upoznao slušatelje sa sustvom mjera koje Varaždinska županija poduzima u cilju poticanja obrazovanja, poboljšanja uvjeta za učenje i studiranje te olakšanja financijskog tereta uvjetovanog školovanjem. Posebno znimljiva je bila informacija o “Tehnološkom parku”, u okviru kojega se pruža finacijska i logistička podrška osobama koje nakon završenog šklovanja žele osnovati vlastitu tvrtku i tako stvoriti nova radna mjesta, umjesto da čekaju zaposlenje na birou rada.

BMP - 296.5 kb
Za osvježenje predavača i slušatelja pripremljena je bogata ponuda bio-vegetarijanskih specijaliteta
BMP - 296.5 kb
Domjenak je bio dobra prigoda za nastavak razgovora

Nakon predavanja gospdin Štromar je odgovarao na pitanja slušatelja, a razgovori na temu gospodarskog razvoja i stručnih kadrova kao pokretača ovoga razvoja nastavljen je još dugo, uz bio-vegetarijanski domjenak.

Financijsku potporu i za ovo predavanje osigurala je Zaklada Friedrich Ebert, područni ured iz Zagreba.