Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2009 > Akademik Pavao Pavličić odžao predavanje

Akademik Pavao Pavličić odžao predavanje

Poznati hrvatski književnik i znanstvenik, Vukovarac, akademik Pavao Pavličić, održao je 14. listopada ove godine na tribini EDVU predavanje pod naslovom «Sjever i jug u hrvatskoj književosti». Predavanje je s velikom pozornošću pratilo pedesetak Vukovaraca, štovatelja književnog opusa akademika Pavličića.

BMP - 293.3 kb
Akademik P. Pavličić (u sredini), prof Lilijana Radobuljac (lijevo) i Dijana Antunović Lazić (desno)
BMP - 293.3 kb
S desna na lijevo: Mirko Kovačić, Ljiljana Gehrecke, gradonačelnik Željko Sabo i Stana Vukorepa

Za Europski dom Vukovar, kao orgnizatora i Zakladu Friedrich Ebert, kao financijera ovog izuzetnog događanja, veliku čast je predstavljalo prisustvo gradonačelnika Vukovara, gospodina Željka Saboa i njegove zamjenice gospođe Danijele Stanković, te prof. Branka Crlenjaka, umjetnika s međunarodnom reputacijom, Mirka Kovačića, spisatelja i aktivistu iz udruge Vukovarske majke, kao i drugih ličnosti iz prosvjetnog, kulturnog i javnog života grada Vukovara.

BMP - 293.3 kb
Akademik Pavao Pavličić daje intervju mladim novinarkama
BMP - 293.3 kb
Akademik P. Pavličić i prof. B. Crlenjak s mladim novinarkama

Prije početka predavanja slušatelje je pozdravila tajnica EDVU gospođa Dijana Antunović Lazić, a o djelu akademika Pavla Pavličića nadahnuto je govorila prof. Lilijana Radobuljac.

BMP - 293.3 kb
Nakon predavanja slušatelji su predavača obasuli mnogobrojnim pitanjima
BMP - 293.3 kb
Osvježenje nakon predavanja

Poslije održanog predavanja akademik Pavličić je odgovarao na pitanja slušatelja, a nakon toga je dao intervju mladim novinarima iz srednje škole «Nikola Tesla». Razgovori s predavačem nastavljeni su i za vrijeme domjenka, u okviru kojega su - po već ustaljenoj tradiciji EDVU - bili posluženi bio-vegetarijanski specijaliteti.