Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2008 > Mladi EDVU obiježili Međunarodni dan borbe protiv SIDE

Mladi EDVU obiježili Međunarodni dan borbe protiv SIDE

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv SIDE, 01.12, mladi Europskog doma Vukovar su toga dana organizirali dvije aktivnosti:

1. uličnu akciju, u okviru koje su dijelili informativno-edukativne materijale o zaštiti od SIDE, crvene vrpce i zaštitna sredstva (kondome) i

2. edukativnu radionicu za mlade, koja je održana o prostorijama Europskog doma Vukovar na temu HIV/AIDS. Na radionici je sudjelovalo oko 20 mladih Europskog doma Vukovar, Kluba mladih Bršadin, Kluba mladih Negoslavci i udruge LUNA iz Belog Manastira.

JPEG - 45.5 kb
Karolina Šoš, predsjednica Kluba mladih Bršadin, podnosi uvodno izlaganje
JPEG - 49.2 kb
Sudionici edukativne radionice

Dva dana prije ovih događanja (28. 11) održan je tematski "party" za mlade u Vukovaru u prostoru The Dublin pub-a, gdje su mladima djeljeni informativno-edukativni materijali, crvene vrpce i kondomi, a po lokalu su bile postavljene brojne informativne poruke vezane uz HIV/AIDS.

Navedene aktivnosti su financijski podržane od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz projekt «Kažem NE nasilju». Promotivne materijale i kondome je darovala udruga Iskorak - Centar za prava seksualnih i rodnih manjina iz Zagreba.