Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2008 > Predavanje i razgovor o duhovnoj obnovi zajednice

Predavanje i razgovor o duhovnoj obnovi zajednice

Protonamesnik Aleksandar Đuranović održao je na tribini Europskog doma Vukovar predavanje pod naslovom "Uloga crkve u obnovi poslijeratne zajednice". Predavanje je održano 03. prosinca u hotelu "Lav".

Oslanjajući se na temeljne kršćanske vrijednosti, gospodin Đuranović je ukazao na mogući put obnove zajedništva u Vukovaru. Ističući značaj istine, razumijevanja i čovjekoljublja u prevladavanju postojećih dezintegrativnih čimbenika, gospodin Đuranović je posebno istkao značaj praštanja, utemeljenog na iskrenom pokajanju i osobnoj transformaciji.

JPEG - 47.4 kb
Protonamesnik Aleksandar Đuranović govori na Tribini
JPEG - 56.7 kb
Slušatelji pažljivo prate izlaganje predavača

Nakon predavanja je vođena angažirana i dinamična rasprava, koja upućuje na zaključak da duhovna obnova vukovarske zajednice - untoč monstruoznom zlu koje se dogodilo - postaje svakim danom sve vidljivija. Ovaj napredak se postiže zahvaljujući prvenstveno onim građanima, koji su pretrpjeli najbolnije gubitke, a koji su smogli snage da se za ljubav budućnosti Vukovara uzdignu iznad vlastite tragedije i uzvjeruju da se svako zlo može pobijediti jedino dobrotom.

JPEG - 56.2 kb
Suradnice na projektu "Hrana za zdravlje": Tatjana Ramač, Dijana Antunović Lazić i Danijela Beretin
JPEG - 47.6 kb
Razgovor za vrijeme domjenka (Lijevo: gospođa Milijana Mitrović, voditeljica projekta "Hrana za zdravlje")

Predavanje je pratilo preko 50 slušatelja, koji su nastavili razgovor s predavačem, kao i međusobne razgovore i za vrijeme bio-veganskog domjenka, pripremljenog u okviru projekta "Hrana za zdravlje". Ovo značajno događanje je moglo biti upriličeno zahvaljujući financijskoj potpori Ekumenske inicijative žena.