Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2008 > Europski odbor Sabora Baden-Württemberga posjetio EDVU

Europski odbor Sabora Baden-Württemberga posjetio EDVU

Europski odbor Sabora Baden Württemberga (Europaausschuss des Landtags von Baden-Württemberg), kojega je predvodio zastupnik gospodin Michael Theuerer, posjetio je u petak, 14. studenog ove godine Europski dom Vukovar. Osim članova Odbora, u posjetu Europskom domu Vukovar došle su i gospođe Yvonne Hommes, parlamentarna savjetnica CDU-frakcije i Barbara Schreiber, parlamentarna savjetnica frakcije Zelenih, te gospoda Prof. Dr. Wolfgang Reinhart, član Vlade i ministar za savezne i europske poslove (Minister für Bundes- und Europaangelegenheiten), gospodin Peter Langer, direktor Dunavskog ureda Ulm i gospođe Stfanie Notz i Majda Čaušević-Radić, suradnice Njemačkog veleposlanstva u Zagrebu.

JPEG - 43.6 kb
Informiranje gostiju o radu EDVU
JPEG - 38.9 kb
Postavljanje pitanja o radu EDVU

Gosti su se raspitivali za rad Europskog doma Vukovar, posebice za rad s mladima i rad na obnovi zajednice, te za ostale projekte čija je provedba u tijeku. Nakon što su dobili odgovore na postavljena pitanja, gospodin Michael Theuerer je odao priznanje radnom timu i članovima EDVU na postignutim rezultatima i volonterskom angažmanu. Sa strane Europskog doma Vukovar naglašen je značaj financijske, organizacijske i moralne potpore koju njemačka Zaklada Friedrich Ebert pruža Udruzi već 6 godina, a bez koje ne bi bilo moguće ostvariti postignute rezultate.

JPEG - 50.4 kb
Gosti slušaju odgovore na postavljena pitanja
JPEG - 41.2 kb
Gosti prate prezentaciju projekta "Ekosana"

Poslije razgovora u Europskom domu Vukovar, posjećen je Spomen-dom na Ovčari. Duboko potreseni informacijama o najstrašnijem zločinu iz vremena Domovinskog rata, koje su dobili od gospodina Ivora Mayera, gosti su odali počast žrtvama zločina.

JPEG - 29.3 kb
Informiranje o tragediji
JPEG - 24.3 kb
Odavanje počasti žrtvama zločina

Nakon posjete Spomen-domu, gosti su obišli barokni centar Grada i dvorac Elz, a zatim su - u čast predstavnika lokalnih vlasti - priredili svečanu večeru u hotelu "Lav". U zdravicama, koje su razmijenjene prije i poslije večere, obje strane su naglasile značaj uspostvljanja svestrane medjusobne suradnje između Vukovara i pokrajine Baden Württemberg, posebice suradnje vezane za rijeku Dunav. U okviru svog završnog izlaganja gospodin Michael Theuerer, šef njemačke Parlamentarne delegacije, je rekao: "Ono što smo danas vidjeli u Europskom domu Vukovar, poželjeli bi mnogi njemački gradovi".