Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2015 > EDVU obilježio Dan mladih

EDVU obilježio Dan mladih

12. lipnja 2015.godine mladi Europskog doma Vukovar, zajedno sa svojim partnerima, svečano i radno su obilježili Dan mladih. U okviru odgovarajućeg programa održane su dvije aktivnosti: izložba grafitiranih ploča i društvene igre na otvorenom.

JPEG - 80.9 kb
Društvene igre su se odvijale u samom centru grada

Izložba grafitiranih ploča predstavlja ukupno 6 grafitiranih ploča nastalih za vrijeme međunarodnog kampa "Pokreni se, digni glas i učini nešto za zajedničku i mirnu Europu!", održanog u Vukovaru 2013. godine, a financiranog kroz program Mladi na djelu. Ploče su postavljene zajedno s djelatnicima tvrtke Komunalac.

JPEG - 65.2 kb
Dosjetljivim plakatom privučena je velika pozornost prolaznika

Društvene igre na otvorenom privukle su velik broj mladih i volontera Europskog doma Vukovar. Vrijeme koje provodimo pred računalima se povećava na štetu vremena koje se provodi u kvalitetnom druženju. Europski dom Vukovar imao je želju ovom aktivnošću potaknuti mlade na druženje bez tehnologije, na otvorenom prostoru, gdje im se mogu pridružiti i slučajni prolaznici. Sudionici aktivnosti imali su priliku isprobati na desetak različitih društvenih igara, od kartaških igara, preko „mozgalica“, čovječe ne ljuti se, igre riječi, igra pamćenja, sve do šaljivih igara.

JPEG - 85.2 kb
U društvene igre su se postupno uključivali i prolaznici

Provedene aktivnosti dio su projekata Ujedinjeni u različitosti i Mreža mladih u zajednici. Cilj ovih projekata je razvoj društvenog kapitala i solidarnosti u lokalnoj zajednici, kao i jačanje kapaciteta nevladinih udruga s područja okolnih općina.
Volonterskim aktivnostima mladi Europskog doma Vukovar i partneri na projektu "Mreža mladih u zajednici" pomogli su u organizaciji i postavljanju društvenih igara na otvorenom.