Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2015 > EU pohodi 2015.

EU pohodi 2015.

U okviru EU tjedna Europski dom Vukovar otvorio je svoja vrata učenicima osnovnih škola u sklopu aktivnosti EU pohodi. EU pohodi je terenska nastava za učenike sedmih razreda osnovnih škola u okviru koje posjećuju institucije poput Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, a na kraju učenici posjećuju i udrugu Europski dom Vukovar.
Nakon kratkog predstavljanja i upoznavanja sa radom EDVU, učenicima je održano kratko predavanje o elektroničkom nasilju koje je održao kontakt policajac Nenad Hajduković, a zatim su kroz kviz o EU učenici pokazali svoje znanje o Europskoj uniji i njenim članicama.

JPEG - 61 kb
Učenici slušaju predavanja o elektroničkom nasilju i o Europskoj uniji

Posjetili su nas također i učenici drugog razreda OŠ Dragutin Tadijanović sa kojima su naši uposlenici kroz igru progovorili o opasnostima koje ih vrebaju na internetu i sigurnim načinima korištenja računala.

JPEG - 80.6 kb
Učenici u obilasku državnih institucija

I ove aktovnosti su također dio građanske akcije „Ujedinjeni u različitosti“ koju provodi Europski dom Vukovar uz podršku ostalih udruga koje čine Društveni centar smješten u prostoru EDVU, a kojom ukazujemo na važnost angažiranja i aktivnog djelovanja u lokalnoj zajednici i doprinosimo aktivnom građanstvu.

JPEG - 29 kb