Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2015 > Puštanje balona s mirovnim porukama

Puštanje balona s mirovnim porukama

3. travnja 2015. godine, u večernjim satima, u dvorištu Gradskoga muzeja Vukovar puštali smo u zrak papirnate balone ispisane mirovnim porukama. Ovo događanje sastavni je dio aktivnosti „Umjetnost na ulici“ u okviru građanske akcije „Ujedinjeni u različitost“, koju Europski dom Vukovar kontinuirano provodi tijekom tri mjeseca od 15. ožujka do 15. lipnja 2015. godine.

JPEG - 67.6 kb
Priprema balona s mirovnim porukama za puštanje u Svemir

Na naš poziv, tijekom večeri u dvorištu Gradskoga muzeja okupilo se dvjestotinjak građana koji su prateći uputstva naših volontera upalili i poslali svoje balone ispisane mirovnom porukom visoko u zrak. Svi su bili jako zadovoljni i izrazili su želju da bi se ovakva događanja i okupljanja trebala češće organizirati.

Cilj ove akcije bilo je okupljanje i udruživanje građana u širenju ideje o borbi protiv mržnje i ksenofobije, te isticanje pozitivizma, tolerancije i razumijevanja, čime se doprinosi stvaranju zdrave lokalne zajednice.

Veliku zahvalnost ovim putem izražavamo Gradskom muzeju Vukovar i njegovoj ravnateljici, gospođi Ruži Marić na sjajnoj suradnji u provođenju ove aktivnosti.

JPEG - 41.2 kb
Baloni kreću na dalek put, kako bi svijetu prenijeli poruke o vrijednosti mira

Akcija je podržana od strane Ureda za financijske mehanizme Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma putem Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

JPEG - 29 kb