Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2015 > Studijska grupa Nijemaca posjetila Europski dom Vukovar

Studijska grupa Nijemaca posjetila Europski dom Vukovar

30. travnja 2015. Europski dom Vukovar posjetili su gospođa Carmen Stadelhofer i njeni suradnici iz Ulma u Njemačkoj. Gospođa Stadelhofer dugogodišnja je suradnica i partnerica Europskog doma Vukovar na brojnim projektima. Tijekom svoga posjeta gosti su obišli sve prostorije našeg Društvenog centra i pri tome se susreli sa njihovim članovima. Upoznati su sa radom informatičke radionice za osobe treće životne dobi, a susreli su se i sa članovima Udruge vukovarskih umjetnika i kreativaca i vidjeli njihove uratke. Posjetili su i prostor Vukovarskih iskrica i za uspomenu uzeli papirnate golubice-logo Europskog doma Vukovar, koje su članovi Vukovarskih iskrica izradili na kreativnim radionicama. Prilikom ovoga posjeta naši gosti su se družili i popričali sa polaznicima radionice engleskog jezika. Ovo je tim značajnije, jer su baš naši prijatelji iz Ulma u svojim akcijama prikupili novčana sredstva za održavanje ovih radionica. Gosti su svim našim članovima podijelili simbolične poklone koje su donijeli sa sobom, a najviše su im se obradovale naše Vukovarske iskrice.

JPEG - 74.4 kb
Razgovor je vođen u vrlo ugodnom ozračju

Upoznavši se i na ovaj neposredan način sa radom Europskog doma Vukovar i ostalih udruga koje čine naš Društveni centar, gosti iz Njemačke izrazili su svoje veliko zadovoljstvo svim viđenim i naglasili važnost ovakvog kontinuiranog rada na promicanju solidarnosti i društvene uključenosti svih građana našega grada.
Istoga dana u večernjim satima, gosti iz Njemačke su nam se pridružili u dvorištu Gradskoga muzeja Vukovar, gdje su zajedno sa nama i građanima Vukovara puštali u zrak papirnate balone sa mirovnim porukama. Ova aktivnost sastavni je dio građanske akcije „Ujedinjeni u različitosti“ koju Europski dom Vukovar provodi tijekom tri mjeseca, od ožujka do lipnja 2015. godine.

JPEG - 226.6 kb
Gosti iz Njemačke su posjetili i Vukovarske iskrice

Akcija je podržana od strane Ureda za financijske mehanizme Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma putem Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

JPEG - 29 kb