Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2015 > "Vukovarske iskrice" - sudionici kreativnih radionica

"Vukovarske iskrice" - sudionici kreativnih radionica

Kreativne radionice se održavaju u okviru građanske akcije pod nazivom "Ujedinjeni u različitost". Aktivnostima koje se realziraju u okviru građanske akcije promiču se volonterski rad, solidarnost te društvena uključenost drugih i drugačijih. Također se razmjenjuju informacije o mogućnostima pojedinaca, kako bi svi skupa stvorili zdravu i sretnu zajednicu.

U okviru kreativnih radionica koje su dio građanske akcije „Ujedinjeni u različitosti“, održat će se i dvije radionice u prostoru Vukovarskih iskrica- Udruge za pomoć osobama s posebnim potrebama . Zajedno s njima družili su se i izrađivali golubicu – logo Europskog doma Vukovar i djeca koja su uključena u sustav socijalne skrbi. Ovim susretom i međusobnim druženjem kroz kreativno izražavanje, naglasak se stavlja na njihovo međusobno uvažavanje, toleranciju i solidarnost prema drugima i drugačijima. Golubice koje će nastati kao rezultat njihovog zajedničkog rada dijeliti će se kao pokloni svim posjetiteljima i gostima Europskog doma Vukovar.

JPEG - 76.9 kb
Vukovarske iskrice su ugostile djecu iz sustava socijalne skrbi, te s njima zajedno stvarale razne rukotvorine
JPEG - 72.4 kb
Zajednički rad je svima predstavljao veliko zadovoljstvo

Akcija je podržana od strane Ureda za financijske mehanizme Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma putem Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

JPEG - 36.3 kb