Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2014. > Predstavnici vjerskih zajednica i EDVU na nezvaničnom sastanku u povodu Dana (...)

Predstavnici vjerskih zajednica i EDVU na nezvaničnom sastanku u povodu Dana Europe

Predstavnici vukovarskih vjerskih zajednica i Europskog doma Vukovar sastali su se 11. svibnja 2014 u povodu Dana Europe u hotelu „Lav“ na tradicionalnom „razgovoru uz kavicu“. Pozivu Europskog doma Vukovar odazvali su se Fra Vjenceslav Janjić (Rimokatolička crkva), gospođa Marija Koprivnjak (Evanđeosko-pentekostna crkva), gospodin Matej Lazar Kovačević (Crkva Božja u RH), gospodin Vladimir Pšenko (Misija Kristove crkve), gospodin Tihomir Sabo (Kršćanska adventistička crkva) i Efendija Idriz Bešić (Islamska vjerska zajednica).

JPEG - 270.9 kb
S lijeva na desno: M. Koprivnjak, T. Sabo, V. Pšenko, I. Bešić, Lj. Gehrecke i fra V. Janjić

Na sastanku su bile evocirane uspomene na dosadašnju suradnju u okviru projekta „Na putu duhovne obnove Vukovara“ i razmatrane mogućnosti njenog ponovnog oživljavanja. Razgovor se odvijao u ugodnom ozračju, uz visok stupanj međusobnog razumijevanja i poštovanja. Sudionici sastanka su bili jednodušni u ocjeni da je u Vukovaru neophodno poticati i uspostavljati kontakte među građanima na svim relacijama, budući je to put za popuštanje napetosti i uspostavu međusobnog povjerenja. Također je dogovoreno da će se u svrhu oživljavanja suradnje među vjerskim zajednicama razmotriti mogućnost nastavka održavanja tradicionalnog koncerta duhovne glazbe.

JPEG - 266.4 kb
S desna na lijevo: D. Antunović Lazić, M. L. Kovačević i Fra V. Janjić, koji govori o potrebi suradnje