Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2013 > Dan optimizma u Vukovaru

Dan optimizma u Vukovaru

05. travnja ove godine Udruga optimista Hrvatske iz Zagreba, u suradnji s Europskim domom Vukovar, udrugom Vukovarci dobre volje, Klubom mladih "Dunav" i Borovskom udrugom mladih BUM, organizirala je u Vukovaru manifestaciju pod nazivom Dan optimizma. Organizacija ove manifestacije bila je motivirana željom da se podrži pozitivna promjena raspoloženja Vukovaraca i njihova vjera u bolju budućnost grada. Iskustvo je pokazalo da optimizam i dobro raspoloženje pozitivno utječu ne samo na zdravlje građana, već i na koheziju i učinkovitost zajednice.

JPEG - 182.7 kb
Glavni akteri događanja: Giovanni Furlan i Siniša Cmrk

Program manifestacije se odvijao u centru grada, ispred Gradske kavane, pod vodstvom iskusnog i nadarenog shaw-majstora, Siniše Cmrka. U programu su sudjelovali Giovanni Furlan, koji je svojom pjesmom, praćenom zvucima gitare, oduševljavao prolaznike, Klub mladih "Dunav", dječji zbor udruge Vukovarci dobre volje i Europski dom Vukovar s prezentacijom europskih projekata i ponudom "zdrave hrane".

JPEG - 188.8 kb
Štand EDVU s informativnim materijjalom

Građani, koji su se pridružili događanju, davali su svoje optimistične izjave o budućnosti Vukovara i time pokazali da su sposobni prevladati bolnu prošlost i okrenuti se budućnosti. Djeca i mladi su se najviše obradovali dolasku gradonačelnika, koji je svojom izjavom podržao događanje i izrazio čvrstu vjeru u blistavu budućnost Vukovara.

JPEG - 196.5 kb
Gradonačelnik, Željko Sabo s učenicama iz udruge Vukovarci dobre volje