Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2012 > Međunarodna konferencija "Građani Hrvatske na putu u EU"

Međunarodna konferencija "Građani Hrvatske na putu u EU"

U nastavku generalne skupštine EUNETa održana je 29. rujna ove godine međunarodna konferencija pod naslovom Građani Hrvatske na putu u EU. Inicijativu za održavanje ove konferencije dalo je Predsjedništvo EUNETa, koje se pri tomu rukovodilo željom da se građani Vukovara senzibiliziraju za predstojeće učlanjenje Hrvatske u Europski uniju te da se kroz diskusiju o očekivanjima i izazovima, koji stoje na putu ovog učlanjenja, pomogne novom članu sagledati i prevladati eventualno još postojeće teškoće.

JPEG - 106.5 kb
Predsjednica EUNETa Catherine Guy Quint otvara konferenciju
JPEG - 104.1 kb
Uvodničari: Zvonimir Frka Petešić, mr. sc. Andrej Plenković i Sanja Vuković Čović

Uvodna izlaganja za diskusiju, koja je održana u okviru konferencije, moderirao je gospodin Ivo Vasilj iz Ministarstva za vanjske i europske poslove, dok su uvodna predavanja održali mr. sc. Andrej Plenković, zastupnik u saboru RH i promatrač u Europskom parlamentu, Zvonimir Frka- Petešić, iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Sanja Vuković-Čović, izvršna direktorica PRONI centra za socijalno podučavanje te prof. dr. Nataša Beširević sa Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta Zagreb.

JPEG - 108.4 kb
Domaći i inozemni sudionici konferencije prate uvodna izlaganja

Konferenciji su - pored predstavnika/ica članova EUNETa prisustvovali i građani Vukovara. Posebno dobar dojam na inozemne goste ostavili su madi Vukovarci, koji su aktivno i konstruktivno sudjelovali u raspravi.

JPEG - 118.7 kb
Biljana Gaća se kritički osvrnula na razmatrnu problematiku