Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2012 > U Vukovaru održana generalna skupština EUNETa

U Vukovaru održana generalna skupština EUNETa

U organizaciji Europskog doma Vukovar i Predsjedništva krovne organizacije europskih institucija koje se bave problematikom europskih integracija EUNET održana je 28. rujna ove godine u Vukovaru generalna skupština EUNETa (European Network for Education and Training). U radu skupštine je od ukupno 67 članova/ica, sudjelovalo 45 predstavnika europskih domova, europskih akademija i drugih institucija, odnosno članica EUNET-a iz 22 europske zemlje. Izbor Vukovara, kao mjesta za držanje generalne skupštine, koja se inače održava samo u velikim europskim gradovima, uslijedio je nakon uspjeha međunarodne mirovne konferencije, koja je održana 2010. godine u Vukovaru.

JPEG - 131.5 kb
Predsjednica EUNETa gospođa Katherine Guy Quint otvara skupštinu

Skupštinu je otvorila predsjednica EUNETa gospođa Catherine Guy-Quint, a zatim je skupštinu pozdravio predsjednik Europskog doma Vukovar, gospodin Novica Gajić te gradonačelnik Vukovara gospodin Željko Sabo.

JPEG - 64.4 kb
Predsjedništvo EUNETa rukovodi skupštinom

Osim uobičajenog dnevnog reda (podnošenje izvješće o radu i financijskom poslovanju, rasprava o podnijetim izvješćima i njihovo usvajanje), skupština se bavila i razmatranjem te usvajanjem nove organizacijske strukture EUNETA, koja će omogućiti intenzivniji angažman svih članova/ica, kao i učinkovitiju komunikaciju unutar mreže.

JPEG - 69.2 kb
U stanci za odmor vukovarske mažoretkinje su za sudionike skupštine izvele kraći program

Na ovogodišnjoj skupštini izabrano je i novo predsjedništvo EUNETa, koje će u slijedeće četiri godine voditi poslovanje Institucije.

JPEG - 138.8 kb
Sudionici skupštine EUNETA su posjetili Europski dom Vukovar i visoko ocijenili rezultate koje Udruga postiže u svome radu

Sudionici generalne skupštine su - u organizaciji turističke agencije Danubiumtours - obišli grad, a nakon toga su - u organizaciji Europskog doma Vukovar - posjetili Spomen-dom na Ovčari i memorijalno groblje branitelja i žrtava Domovinskog rata.

JPEG - 96.4 kb
Na kraju je održana prijeteljska večer, na kojoj je kulminiralo dobro raspoloženje i oduševljenje boravkom u Vukovaru

Oržavanje generalne skupštine EUNETa u Vukovaru financijski su podržali Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar.