Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2012 > Okrugli stol u povodu međunarodnog dana volontera

Okrugli stol u povodu međunarodnog dana volontera

U povodu obiljažavanja međunarodnog dana volontera Eurpski dom Vukovar je, uz financijsku potporu Zaklade Friedrich Ebert, organizirao okrugli stol pod naslovom Vratimo radu njegovo dostojanstvo – volonterski rad kao rad motiviran ciljem, a ne zaradom. Okrugli stol je održan 04. prosinca 2012. u prostorijama Europskog doma Vukovar. Uvodna izlaganja za razgovor podnijeli su Ljiljana Gehrecke iz Europskog doma Vukovar, Jelena Kamenko iz Volonterskog cetra Osijek i Siniša Mitrović, iz Grada Vukovara.

JPEG - 150.1 kb
Na slici: Jelena Kamenko, Dijana Antunović Lazić i Siniša Mitrović

Ljiljana Gehrecke je govorila na temu Volonterski rad kao put samo-ostvarenja, Jelena Kamenko je izložila rezultate istraživanja UN-a o volonterstvu u suvremenom svijetu, dok je Siniša Mitrović govorio o volonterskom radu kao prilici za izvaninstitucionalno obrazovanje i stjecanje dragocjenog iskustva, koji utiru put za dobivanje stalnog zaposlenja.

JPEG - 171.5 kb
Sudionici okruglog stola

Razgovoru za okruglim stolom prisustvovalo je tridesetak osoba. Među njima je bilo predstavnika lokalne samouprave, obrazovnih i drugih javnih institucija, predstavnika nevladinih organizacija, kao i članoa udruga mladih. Nakon uvodnih izlaganja vođena je diskusija, koja je pokazla da i u našoj sredini postupno raste svijest o vrijednosti volonterskog rada ne samo za osobni razvoj, već i za napredak zajedice.

JPEG - 149.2 kb
Pored ostalih sudionika i Šima Šesto, predsjednica udruge Hrvatska žena, dala je svoj doprinos diskusiji