Početna stranica > AKTIVNOSTI > PROJEKTI > Projekti provedeni tijekom 2010. > Mladi zajedno

Mladi zajedno

Projekt Mladi zajedno imao je za cilj potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u zajednici, na međusobnu suradnju i na jačanje samopouzdanja, te stvaranje kvalitetnih predpostavki za djelovanje unutar zajednice.

Projekt je trajao šest mjeseci, a realiziran je kroz šest aktivnosti za mlade u Vukovaru i okolnim općinama. Centralna aktivnost je bila poticanje skupine mladih na organiziranje i provedbu cjelodnevne aktivnosti u centru grada, te davanje logističke potpore. Novoosnovana udruga rolera i skejtera ’Rolling Wheels’ organizirala je natjecanje ’Vukovar Street Art’ koje su posjetili mladi iz RH, ali i susjednih zemalja, a procjenjuje se da je ovu aktivnost posjetilo cca 500 osoba, dok je u natjecanju sudjelovalo 40 mladih. Unutar ovog događanja organizirano je izrada grafita na pokretnom zidu, te foto izložba mladih Vukovaraca. Kroz projekt Mladi zajedno uključeni su bili slijedeći klubovi mladih: Klub mladih Bršadin, Klub mladih Negoslavci, Udruga mladih općine Lovas, Klub mladih općine Tompojevci i Borovska udruga mladih, dok su volonteri i djelatnici Info centra za mlade Vukovar bili suradnici tijekom svih projektnih aktivnosti i domaćini za završnu foto izložbu (evaluacija projekta).
U edukativnom dijelu organizirali smo tri radionice: ’Kako vidimo jedni druge’ (voditeljica Dr.sc. Ljiljana Gehrecke), ’Mladi i EU’ (voditeljica Mr.sc. Sandra Cvikić) i ’Mladi i mediji’ (voditelji Slađana Lučić i Mladen Obrenović).

Projekt Mladi zajedno realiziran je zahvaljujući suradnji sa Udrugom MI iz Splita i financijskoj potpori UNHCR-a iz sredstava MDGF fonda s iznosom od 79.900 kuna.