Početna stranica > AKTIVNOSTI > OSTALE AKTIVNOSTI > Promidžba EU > Promidžbe EDVU u Zagrebu

Promidžbe EDVU u Zagrebu

12. travnja ove godine, u svečanoj dvorani Europskog doma Zagreb, u Zagrebu, obilježena je deseta obljetnica suradnje Europskog doma Zagreb i Europskog doma Vukovar. U okviru prigodne svečanosti objedinjeni su glazbeni program, otvorenje izložbe umjetničkih fotografija i prezentacija Europskog doma Vukovar.

JPEG - 67.4 kb
Zbor Društva kustošijanaca je, pod vodstvom prof. Laloševića "Odom radosti" otpočeo svečanost
JPEG - 61.8 kb
Dr. Ljiljana Gehrecke predstavlja rad Europskog doma Vukovar

Nakon pozdravnih riječi gospođe Renate Bačić, voditeljice projekata EPH i dr. Ljiljane Gehrecke, voditeljice projekata EDVU, uslijedio je glazbeni intermezzo, koji je izveo muški komorni zbor Društva kustošijanaca Zagreb, pod vodstvom prof. Miloša Laloševića, zatim prezentacija Europskog doma Vukovar, ponovo glazbeni intermezzo prof. Laloševića na klaviru i konačno otvorenje izložbe mladog vukovarskog umjetnika fotografije Darija Matića, pod naslovom "Vukovarski fragmenti".

JPEG - 75.8 kb
Dio izložbe "Vukovarski fragmenti"
JPEG - 65.9 kb
Autor izložbe Dario Matić

Autora izložbe Daria Matića predstavio je prof. Fakulteta dramskih umjetnosti Ivica Kiš, o značaju umjetničke fotografije i samoj izložbi govorila je prof. Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, dok je glumica Vlasta Ramljak pročitala nadahnuti prikaz izložbe, koji je izašao iz pera prof. Zdravka Dvojkovića.

JPEG - 65.4 kb
Prof. Miloš Lalošević za klavirom i mladi violinista Vedran Kojić
JPEG - 59.1 kb
Prof. Ivica Kiš, prof. Ružica Marić i glumica Vlasta Ramljak

Pored muškog komornog zbora Društva Kustošijanaca Zagreb i prof. Laloševića, koji je oblikovao i vodio glazbeni program, u glazbenom programu su sudjelovali i mlada sopranistica Antonia Dunjko, violinista Vedran Kojić te pijanista ing. Zoran Šonc.

JPEG - 70.4 kb
Zbor Društva kustošijanaca Antonia Dunjko i ing. Zoran Šonc, za klavirom
JPEG - 74.4 kb
Gospođa Renata Bačić i mr. sc. Andrej Plenković

Sva sjedišta u svečanoj sali Europskog doma Zagreb popunili su brojni gosti, među kojima su bili i mr.sc. Branka Šulc, pomoćnica ministra kulture, te mr.sc. Andrej Plenković, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija. Gosti su se nakon završetka programa, u vedrom i ugodnom ozračju, zadržali još dosta dugo uz domjenak, koji je priredila Obrtnička škola Vukovar.

Europski dom Vukovar i Europski dom Zagreb srdačno zahvaljuju svim akterima događanja za nesebičan volonterski angažman, kao i svim gostima iz Vukovara i Zagreba, koji su obilježavanju obljetnice suradnje EDZ i EDVU svojim prisustvom dali puni smisao. Tako se i u ovom slučaju pokazalo da zajedništvo i bez velikih financijskih ulaganja može pokrenuti i ostvariti velike rezultate.