Početna stranica > REFERENCE > Nagrada Njemačkog veleposlanstva

Nagrada Njemačkog veleposlanstva

27. kolovoza 2009. godine održana je u Europskom domu Vukovar mala svečanost, na kojoj je Nj. E. Dr. Bernd Fischer, veleposlanik SR Njemačke, uručio priznanje dr. Ljiljani Gehrecke "za izniman osobni doprinos u jačanju i produbljivanju hrvatsko-njemačkih odnosa". Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik grada Vukovara, gospodin Željko Sabo, kao i pročelnici Upravnog odjela za društvene djelatnosti, prof. Zlatko Hegeduš i Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i uređenje Grada, dipl. ing. arh. Vlatko Štimac.

BMP - 351.6 kb
Gospođa Dara Mayer, predsjednica Udruge Nijemaca i Austrijanaca, dipl. ing. Vlatko Štimac, pročelnik UO za KG, prof. Zlatko Hegeduš, pročelnik UO za DD i gospodin Bruno Boban, suradnik za odnose s javnošću, Veleposlanstva SRNJ
BMP - 245.3 kb
Nj. E. Dr. Bernd Fischer uručuje priznanje dr. Ljiljani Gehrecke

Predajući priznanje Ljiljani Gehrecke Vekeposlanik SR Njemačke, Dr. Bernd Fischer je rekao kako je rad Europskog doma Vukovar poznat diljem Njemačke i Francuske.

BMP - 351.6 kb
Nj. E. Dr. Bernd Fischer upisuje u knjigu gostiju EDVU riječi priznanja i podrške Europskom domu Vukovar
BMP - 351.6 kb
Gospodin Željko Sabo, gradonačelnik grada Vukovara bilježi u knjigu gostiju spremnost za suradnju s Europskim domom Vukovar

Zahvaljujući se na uručenom priznanju Ljiljana Gehrecke je istakla, kako iza rezultata koje je do sada postigao Europski dom Vukovar stoje mnogobrojni pojedinci i institucije, koji se mogu razvrstati u tri skupine. U prvu skupinu spada, prije svega, pokojni prof. dr. Siegfried Gehrecke, koji je dao ideju, kreirao strategiju i napisao prvih šest projekata, kojima je EDVU otpočeo svoje djelovanje, a zatim njegovi prijetelji iz SR Njemačke, među kojima treba istaći prvenstveno gospodina Albrechta Kappisa iz Karlsruhe, koji su financijski pomogli osnivanje i tehničko opremanje Udruge. U drugu skupinu spada marljivi i uporni radni tim EDVU, prije svega njegova tajnica, gospođa Antunović Lazić, jedna od osnivačica Udruge, kao i mnogobrojni mladi volonteri, bez čijeg angažmana se postignuti rezultati ne mogu ni zamisliti. Konačno, u treću skupinu spadaju pojedinci i institucije koje su u početku bilo s nepovjerenjem ili nerazumijevanjem gledale na Udrugu. I upravo oni imaju najveću zaslugu za dosadašnja postignuća, budući su predstavljali pokretačku snagu za nesebični angažman Udruge, motiviran željom za prevladavanjem nerazumijevanja i stjecanjem povjerenja.