Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2012 > Sastanak predstavnika vjerskih zajednica

Sastanak predstavnika vjerskih zajednica

10. svibnja ove godine, u povodu Dana Europe, sastali su se u hotelu „Lav“ predstavnici vjerskih zajednica koje djeluju na području grada Vukovara, kako bi u neslužbenom razgovoru razmijenili mišljenja o oživljavanju suradnje, koja je trajala više od šest godina, ali je tijekom prošle godine došlo do njenog zastoja.

JPEG - 78.8 kb
B. Ivan, D. Kovačević, fra V. Janjić, L. M. Kovačević, V. Pšenko i Lj. Gehrecke
JPEG - 66.2 kb
Razgovor se odvijao u srdačnom ozračju


U otvorenom i srdačnom razgovoru razmjenjivana su mišljenja o životu u Vukovaru, o tradicionalnom i aktualnom sustavu vrijednosti, kao i o mogućnostima oživljavanja suradnje, koja bi pozitivno djelovala na osnaživanje vukovarske zajednice. U tom smislu pastor Kristove crkve, gospodin Vladimir Pšenko, predložio je ostalima da se uključe u provedbu projekta „Iz doline suza u dolinu blagoslova“. To je zajednički projekt Crkve Božje u Vukovaru (glavni nositelj projekta) i ispostave Kristove crkve u Vukovaru (idejni začetnik). U okviru ovog projekta vjernici se angažiraju na polju umjetničkog stvaralaštva, pišući i recitirajući svoje pjesme te pjevajući i svirajući skladbe iz domena duhovne glazbe. Kako amatersko umjetničko stvaralaštvo ima evidentan terapeutski učinak, sudjelovanje u navedenom projektu bi povoljno djelovalo na unapređenje kvalitete života vjernika.

U očekivanju podrške za ekumensku suradnju s viših razina crkvene hijerarhije, dogovoreno je da se u narednom razdoblju, uz logističku podršku Europskog doma Vukovar, povremeno održavaju neslužbeni sastanci.

Sastanku su prisustvovali Blaženka Ivan, vjeroučiteljica Evnđeosko-pentekostne crkve, mr. sc. David Kovačević, asistent na Evanđeosko-teološkom fakultetu u Osijeku, fra Vjenceslav Janjić, župnik Župe sv. Josipa Radnika, Lazar Matej Kovačević, pastor Božje crkve, Vladimir Pšenko, pastor Kristove Crkve te Ljiljana Gehrecke i Dijana Antunović Lazić iz Europskog doma Vukovar.