Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2012 > Studijska grupa Nijemaca i Austrijanaca u posjeti Europskom domu (...)

Studijska grupa Nijemaca i Austrijanaca u posjeti Europskom domu Vukovar

Studijska grupa Nijemaca i Austrijanaca, od kojih je jedan broj sudjelovao na međunarodnoj mirovnoj konferenciji održanoj listopada 2010. godine, posjetila je 20. i 21. travnja ove godine grad Vukovar. Nakon obilaska Grada i upoznavanja s njegovom prošlošću, gosti su posjetili Europski dom Vukovar, gdje im je održano predavanje na temu "Što u Vukovaru čine nevladine udruge, a što političari, da bi se "suživot" transformirao u "zajednički život?". Temu predavanja su definirali organizatori studijskog putovanja u okviru odgovarajućeg projekta i uputili početkom godine zahtjev Ljiljani Gehrecke da predavanje održi.

JPEG - 69.5 kb
Studijska grupa iz Njemačke i Austrije ispred EDVU
JPEG - 53.1 kb
Goste su pozdravili Predsjednik EDVU i Gradonačelnik


Sudionike studijskog putovanja pozdravio je u Europskom domu Vukovar predsjednik Udruge, gospodin Novica Gajić, prof. i gradonačelnik grada Vukovara, gospodin Željko Sabo. Gradonačelnik je uratko informirao goste o naporima koji se u Vukovaru ulažu u stvaranje uvjeta za zajednički život, istakavši svoju želju da se u Vukovaru osnuje Institut za mirovna istraživanja, koji bi imao europski značaj. Ovu ideju su gosti svesrdno podržali burnim aplauzom.

JPEG - 66 kb
Predavanje uz pomoć LCD-projektora održala je Lj. Gehrecke
JPEG - 61.1 kb
Voditelj studijske grupe Dr. W. Forthofer zahvaljuje na gosptoprimstvu