Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2011 > Ljiljana Gehrecke dobitnica Nagrade za promicanje mirotvorstva, nenasilja i (...)

Ljiljana Gehrecke dobitnica Nagrade za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" za 2011. godinu

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek ove je godine, po treći put, dodijelio Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" utemeljenu u čast jednog od svojih osnivača, mirovnog aktivista i humaniste Krunoslava Sukića.

Izuzetno smo ponosni i sretni što je među ovogodišnjim dobitnicima i naša Ljiljana! Kako stoji u obrazloženju Odbora za dodjelu nagrade, Ljiljani Gehrecke Nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" dodijeljena je zbog njezine posvećenosti ublažavanju ratnih trauma, oporavku ljudi i društva u Vukovaru, koja nije usmjerena samo prema toleranciji, već prema istinskom zajedništvu. Podrška koju ljudima pruža danas dragocjena je za buduće generacije.

JPEG - 57.1 kb
Ljiljani Gehrecke Nagradu je uručila Katarina Kruhonja
JPEG - 72.8 kb
Dobitnici Nagrade i priznanja za 2011. godinu (s lijeva na desno): Slavko Golstein, Peter Kuzmič, Ljiljana Gehrecke, Veljko Viljević, predstavnik Udruge navijača NK Zagreba "Bijeli anđeli" i ravnateljica OŠ "Milan Brozović" Kastav

Osim Ljiljane Gehrecke, Nagradu su dobili i Peter Kuzmič i Veljko Viljević . Priznanje za rad u zajednici dobila je OŠ "Milan Brozović" Kastav , Priznanje za nenasilnu akciju godine uručeno je Udruzi navijača NK Zagreba "Bijeli anđeli" . Slavko Golstein dobio je Priznanje za knjigu desetljeća ,“ 1941. Godina koja se vraća“ .

Nagrade i priznanja ovogodišnjim dobitnicima uručeni su na svečanosti obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca 2011. godine u velikoj dvorani Arheološkog muzeja, u Osijeku.

JPEG - 62.5 kb
"S poštovanjem, ljubavlju i ogromnom zahvalnošću trebamo gledati prošlost, ali moramo se okrenuti budućnosti jer život je naša zadaća" - poručuje dr. sc. Ljiljana Gehrecke ¿

æ