Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2011 > Kriza kao priprema za skok na višu razinu postojanja

Kriza kao priprema za skok na višu razinu postojanja

U četvrtak, 01. studenog 2011. održano je na tribini EDVU predavanje pod naslovom Suvremena svjetska kriza i mogućnosti njenog prevladavanja. Predavanje je održala Dr. Ljiljana Gehrecke, sveučilišna profesorica u mirovini, koja je - prije svega - objasnila uzroke i prirodu suvremene svjetske krize, a zatim se zadržala na iznošenju strategija kojima je krizu moguće prevladati.

Ključna poruka predavanja je činjenica da su se u povijesti ljudskog roda svaki puta javljale krize, kad je daljnji opstanak na Zemlji bivao ugrožen nemogućnošću da se raspoloživim sredstvima riješe problemi koje je stvorio postojeći način života. Kriza je uvijek predstavljala razdoblje prikupljanja snage za rješenje nagomilanih problema i za skok na višu razinu postojanja. Zato krizu treba razumjeti na pravi način i udružiti snage na traženje rješenja, umjesto na zaoštravanje sukoba i borbu za vlast.

JPEG - 63.9 kb
Ljiljana Gehrecke nastoji zainteresirati slušatelje
JPEG - 71.4 kb
Slušatelji prate izlaganje o krizi

Prijelaz u novo civilizacijsko razdoblje koje je pred nama, neće moći biti ostvaren sitnim popravkama dosadašnjeg načina života, već traži promjenu samih temelja na kojima počiva naša industrijska civilizacija. A ove temelje može promijeniti samo čovjek koji je dostigao odgovarajuću razinu svijesti.

Predavanje je financijski podržalo Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija RH.