Početna stranica > AKTIVNOSTI > POSJETE EUROPSKOM DOMU VUKOVAR > Studijska grupa iz Njemačke posjetila Europski dom Vukovar

Studijska grupa iz Njemačke posjetila Europski dom Vukovar

U organizaciji Zaklade Heinrich Böll iz Zagreba studijska grupa iz Njemačke, koja je u okviru višetjedne turneje obišla više država nastalih nakon raspada Jugoslavije, posjetila je 05. listopada 2011. Europski dom Vukovar.

Studijsku grupu su sačinjavali intelektualci, među kojima je bilo nekoliko profesora sveučilišta, inženjera informatike, kibernetičara, liječnika, nastavnika i drugih profila stručnjaka. Predmet njihovog zanimanja je bila kvaliteta sadašnjeg života u Vukovaru. Nakon što su gosti saslušali izlaganja predstvnika Europskog doma Vukovar i Centra za mir i pravnu pomoć iz Vukovara, gosti su obišli barokni centar grada i upoznali se sa stradanjima i gubicima Vukovara za vrijeme Domovinskog rata. O Domovinskom ratu i obrani Vukovara goste je informirao poznati turistički vodič Ivor Mayer.

JPEG - 76.1 kb
Gosti iz Njemačke su s velikom pozornošću slušali izlaganja o sadašnjem životu u Vukovaru
JPEG - 78.2 kb
Nakon uvodnih izlganja gosti su domaćinima postavljali mnogobrojna pitanja

Nakon kratkog osvježenja u restoranu "Megaron" gosti su nastavili put za Zagreb, duboko impresionirani ne samo ratnom tragedijom i herojskom obranom Vukovara, već i aktivnostima koje se provode u cilju materijalne i duhovne obnove Grada.