Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2010 > Prof. dr. Mirjana Krizmanić na tribini EDVU

Prof. dr. Mirjana Krizmanić na tribini EDVU

26. studenog ove godine poznata hrvatska psihologinja prof. dr. Mirjana Krizmanić održala je na tribini Europskog doma Vukovar predavanje pod naslovom "Predrasude i stereotipi kao prepreke razvoju zajedice". Ne samo sadržajem predavanja, već i načinom izlaganja, stasalim u dugogodišnjem radu sa studentima psihologije, prof. Krizmanić je plijenila pozornost stotinjak slušatelja.

Nakon predavanja se razvila otvorena, živa diskusija, koja nije samo otkrila bolne točke vukovarskog zajedništva, već je pokazala i put za njihovo prevladavanje.

JPEG - 53.9 kb
Prof. dr. Mirjana Krizmanić
JPEG - 83.6 kb
Predavanje je pratilo dvostruko više slušatelje no obično

Prof. Krizmanić se, nažalost, zbog drugih važnih obveza, nije mogla zadržati na bio-vegetarijanskom domjenku, za vrijeme kojega su slušatelji nastavili razgovore na temu predrasuda i stereotipa. Pri tome nisu krili svoje veliko zadovoljstvo predavanjem, koje je unijelo više svjetla u ovu složenu, u Vukovaru vrlo prisutnu, društvenu problematiku.

Kao i većinu predavanja na tribini EDVU, tako je i ovo predavanje financijski podržala Zaklada Friedrich Ebert iz Zagreba.