Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2010 > Međunarodna konferencija

Međunarodna konferencija

Europski dom Vukovar je - u partnerstvu s Institutom za Europu iz Salzburga, Europa- centrom Baden Württemberg iz Stuttgarta i EUNET-om, krovnom orgnizacijom europskih domova iz Bonna - organizirao međunarodnu konferenciju pod naslovom "Europska unija - veliki mirovni projekt - Hrvatska i Srbija na putu u EU". Konferencija je održana 29, 30. i 31. listopada ove godine u hotelu "Lav".

JPEG - 67.6 kb
Predstavnici organizatora: Thomas Heckeberg (EUNET), Sabine Bliestle (EZBW), dr. Wolfgang Forthofer (IfE u SBW) i dr. Ljijana Gehrecke (EDVU)
JPEG - 60.2 kb
Državni tjnik za europske integracije mr. sc. Andrej Plenković drži predvanje o ulozi Hrvatske u Europskoj unijiKonferenciju su financijski podržali Europska komisija (u okviru programa Europa za građane), ztim Zaklada Friedrich Ebert, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Vukovarsko-srijemska županija, Grad Vukovr i Austrijski kulturni forum Zagreb.

JPEG - 75.2 kb
Sudionici iz 9 europskih zemalja pažljivo su pratili predavanja i živo sudjelovali u diskusiji
JPEG - 76.4 kb
Sudionici konferencije za vrijeme kratkog predaha ispred kongresnog centa hotele "Lav"


Više informacija o konferenciji, njenim ciljevima, programu, radu i rezultatima rada, nalazi se u rubrici "Međunarodna konferencija listopad 2010" .