Početna stranica > ARHIVA > MEĐUNARODNA KONFERENCIJA, LISTOPAD 2010. > RAD KONFERENCIJE > Uvod u rad konferencije

Uvod u rad konferencije

Sa željom da inozemnim sudionicima konferencije pruži što više informacija o gradu Vukovaru, domaćinu konferencije, predstavnici ključnih institucija u gradu sačinili su dodatni program konferencije, koji je proveden tijekom prijepodneva, 29. listopada 2010. godine.

U okviru ovog programa gospođa Mirela Dalić je, ispred Gradskog muzeja, pozdravila goste i održala im kratka, ali vrlo zanimljiva predavanja o povijesti dvorca Eltz te o kulturnoj baštini Vukovara. Nakon predavanja gosti su u oranžeriji dvorca Eltz razgledali izložbu pod naslovom Proces restauracije zbirki Gradskog muzeja - priprema za stalne postavke, koja je kod gostiju naišla na veliko zanimanje.

JPEG - 72 kb
Gospođa M. Dalić priča o povijesti Dvorca
JPEG - 68.8 kb
Gosti pažljivo prate predavanja o kulturnoj baštini Vukovara

Nakon razgledanja izložbe, gostima su u Klubu sudaca, u rodnoj kući Lavoslava Ružičke, održana dva izuzetno zanimljiva predavanja o demografskim značajkama (prof. dr. Dražen Živić ) i gospodarskim potencijalima grada Vukovara (univ. spec. st. eur./AMES Davor Garbac). Gosti su s izuzetnom pažnjom pratili oba predavanja, nakon kojih su svoje zanimanje za Vukovar iskazali brojnim pitanjima. Dragocjenu dopunu navedenim izlaganjima dala je gospođa Gabrijela Žalac, v. d. pročelnice Odjela za međunarodne odnose Vukovarsko-srijemske županije, pruživši gostima informacije o angažmanu VSŽ na pripremama za ulazak u EU kroz izradu projekata i apsorpciju sredstava iz fondova EU.

JPEG - 69.2 kb
Prof. dr. D. Živić drži predavanje o demografskim značajkama Vukovara
JPEG - 67.3 kb
Univ. spec. D. Garbac govori o gospodarskim potencijalima Vukovara

Poslije predavanja u Ružičkinoj kući, gostima je u Hrvatskom domu priređena izložba fotografija pod naslovom Vukovar jučer, danas i sutra, koju je postavio Foto - klub Vukovar te glazbeni matinee u izvedbi nastavnika i učenika Glazbene škole Vukovar. Program u Hrvatskom domu je organizirala prof. Ivanka Miličić, uz asistenciju Dalibora Jurišića.

Glazbeni matinee i izložba u Hrvatskom domu u organizaciji prof. Ivanke Miličić

JPEG - 87.6 kb
Šetnja gradskim centrom uz informiranje o prošlosti i sadašnjosti Vukovra

Nakon umjetničkog ugođaja u Hrvatskom domu, gosti su u organizaciji Danubium-Toursa, pod vodstvom nenadmašnog turističkog vodiča Ivora Mayera, prošetali baroknim centrom Vukovara i obalom Dunava, zadržavajući se kraj svakog povijesnog objekta i obilježja Domovinskog rata. Ručak je obavljen u restoranu Dunavska golubica, zahvaljujući financijskoj potpori Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

JPEG - 75.9 kb
Šetnja je prekinuta u restoranu "Dunavska golubica", u kome su gosti bili posluženi slavonskim specijalitetima
JPEG - 68.3 kb
Gosti su se nakon ručka obalom Dunava vratili u hotel "Lav", gdje je već počela registracija sudionika konferencije