Početna stranica > AKTIVNOSTI > AKTUALNA DOGAĐANJA > 2010 > Cvjetana Plavša Matić n tribini EDVU

Cvjetana Plavša Matić n tribini EDVU

07. rujna 2010. upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva gospođa Cvjetana Plavša Matić održala je na tribini Europskog doma Vukopvar predavanje pod naslovom Civilno društvo u procesu demokratske tranzicije.

Slušatelji su ispunili sva slobodna mjesta u sali i s velikom pažnjom pratili informacije o postignućim i izazovima civilnog društva u RH, s posebnim osvrtom na izazove koje sobom donosi skoro članstvo naše zemlje u EU.

JPEG - 70.2 kb
Izjava za Vinkovačku televiziju prije predavanja
JPEG - 72.5 kb
Cvjetana Plavša Matić govori o civilnom društvu

Svijest o značaju civilnoga društva, kao svojevrsnog oblika socijanog kapitala, raste sve brže i u našoj sredini. To je bilo vidljivo ne samo po broju, već i po sastavu slušatelja, među kojima su bili - pored zamjenice gradonačelnika, gospođice Danijele Stanković i zamjenika gradonačelnika, gospodina Dejana Drakulića - i brojni profesori i nastavnici Vukovarskih škola, ekonomisti i inženjeri iz gospodarskih tvrtki, kao i predsjednici i predsjecice nevladinih udruga iz Vukovara, Berka i Osijeka.

JPEG - 75.7 kb
Sva mjesta u dvorani su bila popunjena
JPEG - 73.8 kb
Razgovori su nastavljeni i za vrijeme domjenka

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva je osnovana 2003. godine sa zadaćom da promiče i razvija civilno društvo u Hrvatskoj, pružajući podršku građanskim inicijativama, održivosti neprofitnog sektora, međusektorskoj suradnji, filantropiji i volonterstvu. Zahvaljujući samoprijegorom radu relativno malobrojnog, ali izuzetno kompetentnog tima, Nacionalna zaklada u proteklom razdoblju nije samo uspješno ostvarivala svoje ciljeve, već i u materijalnom i financijskom pogledu izrasla u moćnu instituciju koja je u stanju nositi se s tako složenom zadaćom ko što je demokratska transformacija društvene zajednice.

Slušatelji su nakon predavanja obasuli gospođu Plavša Matić mnogobrojnim pitanjima, zanimajući se za stručnu pomoć koju Nacionalna zaklada pruža, bilo izravno, ili preko svojih partnera u okviru programa „Šalter“, kao i za natječaj koji je Zaklada upravo raspisala. Razgovori su nastavljeni i za vrijeme domjenka koji je održan nakon predavanja.